Тъжно е, че повече от 10 милиона домашни любимци се губят всяка година, а 90% от тях изчезват в приюти, други остават на улицата бездомни, докато някои дори сe евтаназират. Това до голяма степен е така защото собствениците им нямат начини да ги намерят.

За щастие технологията за проследяване вече са налице. Собствениците на домашни любимци вече могат да използват чипове за проследяване на кучета или GPS приемници, позволявайки им да намерят своите домашни любимци.

Повечето от нас са запознати с това, какво всъщност е GPS навигацията. Много от нас разполагат с вградени GPS модули в своите смартфони или интелигентни ръчни часовници, но не можем да забележим, че чрез него почти всички уеб базирани приложения на нашия телефон знаят всеки наш ход. Голяма чат от нас все още не знаят че същия този метод, може да бъде приложен когато става въпрос за проследяване на домашните ни любимци.
GPS устройство прикрепено към нашият домашен любимец е достатъчно малко и леко. С помощта на конкретно приложение точното местоположение на кучето ще бъде показано на картата. Докато вашият домашен любимец носи устройство за проследяване , можете в реално време да наблюдавате местоположението му посредством смартфон, таблет или компютър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *